Nem dohányoznak a Fül-Orr-Gégészeti Klinika orvosai – Semmelweis Médiasarok

Dohányzásellenes orvos

Tartalom

  mennyibe kerül a tapasz miből kell leszokni a dohányzásról hagyja abba a dohányzást profik és

  Május Az évről-évre megrendezésre kerülő programsorozat célja, hogy dohányzásellenes orvos a figyelmet a dohányzás veszélyeire. A dohányzás elleni küzdelem a WHO egyik legfontosabb feladata lett az utóbbi években.

  Azóta egyre több és egyre nagyobb ívű kutatások és kísérletek sora készül a legnépszerűbb szenvedély káros hatásainak felfedezésére. Mára már mindenki tudja, hogy a cigaretta okozta betegségeket felsorolni is nehéz lenne: az összes daganatos haláleset 30, míg a tüdőrák 90 százalékát okozza, hogy csupán a legnagyobb számokat említsük.

  A világnap programjának központjában idén a dohánytermékek illegális kereskedelmének felszámolása áll. Napjainkban tíz eladott dohánytermékből egy illegálisan kerül forgalomba, ez pedig nemcsak gazdasági, hanem egészségügyi következményekkel is jár.

  A kedvezőbb áru illegális termékek ugyanis a fiatalabb korosztály számára is könnyebben elérhetővé teszik a dohányáruk vásárlását, vagyis épp a dohányzás korlátozását célzó — a dohánytermékekre kiszabott magasabb adó, emelt árak — intézkedések ellen dolgoznak. A dohányzás világszerte évente 6 millió ember halálát okozza, közülük mintegy ezren a passzív dohányzás áldozatai.

  A WHO becslése szerint hatékony szabályozás hiányában ez a szám tovább emelkedik majd, dohányzásellenes orvos a halálesetek száma elérheti a 8 milliót.

  dohányzik vagy leszokik milyen ételeknek kell leszokniuk a dohányzásról

  Potecz Györgyi tüdőgyógyásztól, a Tüdőközpont főorvosától megtudtuk, hogy az égő cigarettában közel vegyület keletkezik. A legismertebb a szénmonoxid, ami csökkenti az egyes szövetek oxigénellátottságát, így növelve az érelváltozások, a vérrögképződés, a szívinfarktus és stroke kockázatát.

  A dohányzás 43 rákkeltő anyagot tartalmaz, vagyis minden elszívott szállal nagymértékben növeljük a rákos sejtek megjelenésének veszélyét.

  • Betegség neve dohányzás
  • Leszokás | Dohányzás Fókuszpont
  • Nem dohányoznak a Fül-Orr-Gégészeti Klinika orvosai – Semmelweis Médiasarok
  • Könnyű recept a dohányzásról való leszokáshoz

  A daganatos megbetegedések mellett a dohányzás a COPD, asztma, érelmeszesedés, cukorbetegség, immungyengeség és látászavarok kialakulásának kockázatát is növeli. A betegségek elkerülésén kívül esztétikai okokból is érdemesebb a füstmentes élet mellett dönteni, így elkerülhető a korai ráncosodás, a fogak besárgulása és a rossz lehelet. A nikotin függőséget kiváltó hatása erősebb, mint a kokainé, vagy a heroiné, így a leszokás eredményesebb lehet, ha szakorvosi felügyelet mellett, nem egyedül, hanem csoportban kezdünk hozzá, így a felmerülő nehézségeket is könnyebben kezelhetjük.

  ha leszokott a dohányzásról akkor a tüdő megtisztul a dohányzásról való leszokásról szóló gyógyszerek véleménye